2 Haziran 2013 Pazar

Çilekli Pasta Yapımı

Çilekli Pasta Yapımı


Gerekli Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
Sosu İçin:
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • çilek

Çilekli Pasta yapımı yapımınıa geçebiliriz artık
Hazırlanışı
  1. Sos malzemelerini kaynatıp soğutalım. Krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp buzdolabına kaldıralım.
  2. Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım. Yoğurdu ekleyip tahta kaşıkla çok az karıştıralım.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kek karışımına ekleyelim. Homojen bir karışım olana kadar tahta kaşıkla karıştıralım.
  4. Yağlanmış 26-28 cm lik kek kalıbımıza dökelim. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
  5. Pişen keki servis tabağına alıp dinlendirelim. Kek ılık haldeyken kürdan ya da kalemi her yerine batıralım.
  6. Sosu kaşık ile yedirerek üzerine dökelim. Çekene kadar bekleyelim. Sos iyice çektiğinde kekin üzerini tamamen kremşanti ile kaplayalım.
  7. Pastanın yanlarına yuvarlak dilimli çilekleri yerleştirelim. Üzeri için de çilekleri küp küp doğrayıp pastanın üzerini kaplayalım. Buzdolabında dinlendirip servis edelim. Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek Programları