Gerekli Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Sosu İçin:
- 1,5 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- çilek
Çilekli Pasta yapımı yapımınıa geçebiliriz artık
Hazırlanışı
- Sos malzemelerini kaynatıp soğutalım. Krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp buzdolabına kaldıralım.
- Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpalım. Yoğurdu ekleyip tahta kaşıkla çok az karıştıralım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kek karışımına ekleyelim. Homojen bir karışım olana kadar tahta kaşıkla karıştıralım.
- Yağlanmış 26-28 cm lik kek kalıbımıza dökelim. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
- Pişen keki servis tabağına alıp dinlendirelim. Kek ılık haldeyken kürdan ya da kalemi her yerine batıralım.
- Sosu kaşık ile yedirerek üzerine dökelim. Çekene kadar bekleyelim. Sos iyice çektiğinde kekin üzerini tamamen kremşanti ile kaplayalım.
- Pastanın yanlarına yuvarlak dilimli çilekleri yerleştirelim. Üzeri için de çilekleri küp küp doğrayıp pastanın üzerini kaplayalım. Buzdolabında dinlendirip servis edelim. Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder