Malzemeler :
- 2 su bardağı taze bezelye (tazesi yoksa konserve de olur)
- 2 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- yarım kilogram kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk kalça
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- sıvı yağ
- tuz
Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun ve tavuk etlerini ekleyin. Tavuklar sulanıp suyunu çekene kadar kavurun. Tavuklar suyunu çekmeye başlarken salçasını, tuzunu ilave edip karıştırın.Ardından küp küp doğranmış patatesleri de ekleyerek bir iki karıştırın. Son olarak bezelyeleri ve yemeğin üzerine çıkacak kadar sıcak suyu ekleyerek yemeği orta ateşte pişmeye bırakın. Afiyet olsun…
Kaynak : Tavuklu Bezelye Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder