29 Aralık 2013 Pazar

Fırında Yılbaşı Hindisi


 Fırında Yılbaşı Hindisi

Malzemeler:
  • 1 bütün hindi (4- 4.5 kg)
  • 4 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber (5-6 tane üzerine batırmak için ayrılacak)
  • 2 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı süzme bal
  • 1-2 tane kuru biber (yoksa taze kırmızı biber kullanabilirsiniz )
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz

Yapılışı:

Hindi yıkanır, süzülür ve kağıt havluyla iyice kurulanır. Limon sıkılır, sos kasesine alınır. Tereyağı eritilir, bal, toz karabiber, tuz iyice karıştırılarak sos hazırlanır. Hindinin her tarafına gelecek şekilde sürülür. Üzeri kapatılır, buzdolabında dinlendirilir

Kuru soğanlar soyulur, iri doğranır. Kırmızı biber sıcak suda bekletilir, yumuşayınca çekirdekleri temizlenir. İri doğranır. Soğan, biber, tane karabiberler, tuz ve 1 kaşık erimiş tereyağı harmanlanır. Hindinin içine doldurulur (elinizle hafif bastırabilirsiniz, piştikçe azalıyor ) . Kalın bir iğne yardımıyla bir kaç yerinden tutturulur. Hindinin göğüs kısmında bıçağın ucuyla minik delikler açıp karabiber yerleştirilir.

http://www.yemekprogrami.net/et-yemekleri/yilbasi-hindisi-tarifi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek Programları