6 Mayıs 2013 Pazartesi

Yumurtalı ve Yoğurtlu Fasulye Kavurması

Yumurtalı ve Yoğurtlu Fasulye Kavurması


 



Malzemeler:


  • yarım kilo yeşil fasulye
  • 1 küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • zeytinyağı
  • 3-4 tane yumurta
yoğurtlu yapmak isteyenler için;
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt


Hazırlanışı:

Fasulyenin kılçıklarını temizliyoruz ve doğruyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavuruyoruz. Salçayı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. En son fasulyeleri ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz ve ara ara karıştırarak pişmeye bırakıyoruz. ( benim kullandığım fasulye su eklemeden pişti, eğer geç pişen cinstense su ekleyebilirsiniz ama kendi suyuyla pişmesiyle daha lezzetli oluyor). Piştikten sonra yumurta kıracağımız kısmını tavaya alıyoruz. Üzerine yumurta kırıp karıştırmadan kapağını kapatıyoruz ve yumurtaları pişmeye bırakıyoruz. İstersen yumurta kırmadan önce fasulyeyi tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…



Yemek Tarifleri       Yemek Programı    Yemek Programları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek Programları