Yumurtalı ve Yoğurtlu Fasulye Kavurması
Malzemeler:
- yarım kilo yeşil fasulye
- 1 küçük soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- zeytinyağı
- 3-4 tane yumurta
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı:
Fasulyenin kılçıklarını temizliyoruz ve doğruyoruz. Soğanı yemeklik
doğrayıp yağda kavuruyoruz. Salçayı ekliyoruz ve kavurmaya devam
ediyoruz. En son fasulyeleri ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz ve
ara ara karıştırarak pişmeye bırakıyoruz. ( benim kullandığım fasulye su
eklemeden pişti, eğer geç pişen cinstense su ekleyebilirsiniz ama kendi
suyuyla pişmesiyle daha lezzetli oluyor). Piştikten sonra yumurta
kıracağımız kısmını tavaya alıyoruz. Üzerine yumurta kırıp karıştırmadan
kapağını kapatıyoruz ve yumurtaları pişmeye bırakıyoruz. İstersen
yumurta kırmadan önce fasulyeyi tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt
dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder