MALZEMELER
2 ½ lt (10 bardak) et suyu
1 büyük boy sogan
1 kahve fincani un
259 gr (bir bardak tepeleme) kirmizi mercimek
2 yemek kasigi tereyagi veya margarin
½ yemek kasigi tuz
Terbiyesi:1 bardak süt
2 yumurta sarisi
YAPILIŞ TARİFİ 1-Sogani ayiklayip küçük parçalar halinde dograyin.
2 kasik yagla kisik ateste 4-5 dakika kizartin.
içine un koyup 1-2 dakika daha karistirin.
2-Ayiklayip yikadiginiz mercimegi, et suyu ile birlikte katin ve yavas yavas
kaynatin.
3-Çorbayi süzgeçten geçirin.
Tekrar atese koyun.
Sütlü terbiyesini katin.
Bir iki tasim kaynatip indirin.
Kizarmis ekmekle servis yapin.
Sütlü terbiye: Eritilmis tereyag (1 yemek kasigi), un(1 yemek kasigi),
süt(3 su bardagi) ve tuzu birbirine karistirin.
Devamli karistirarak 5 dakika pisirin.
Not: sütlü terbiye yapilmis çorbalara limon katilmaz (limon sütü keser)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder