15 Temmuz 2013 Pazartesi

Mayalı Peynirli Börek Tarifi







Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı zeytin yağ
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 subardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • içi için
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 50 gram beyaz peynir
  • tuz
  • karabiber
  • üzeri için 
  • 150 gram eritilmiş tereyağ

Hazırlanışı

Geniş bir kabın içine hamur malzemelerini alın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Ortalama 15-20 dakika yoğurmak yeterli oluyor.
Hamurun üzerini temiz bir havlu ile örtün ve 1 saat hamuru dinlendirin.
Hamuru ikiye bölün ve önce birinci hamuru merdane ile sıvı yağ ve ya eritilmiş tere yağ sürerek dikdörtgen bir hamur açın.
Diğer hamuru da aynı şekilde açın.
İç malzemeyi bir kabın içinde karıştırın ve yarısını bir yufkanın diğer yarısını da diğer yufkanın içine dökün.
Hamurları rulo halinde sarın ve dilim dilim kesip, yağlanmış fırın tepsisine döşeyin.
Fırını 200 dereceye ayarlayın ve 5 dk ısıtın.
Bu esnada böreğin üzerine eritilmiş tere yağ sürün ve susam serpin
Fırın ısınınca mayalı börekleri fırına sürün ve böreklerin üzeri kızarın dereceyi 170 e düşürüp içini de pişirin ve pişen mayalı böreği fırından çıkarın servis edin.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek Programları