29 Mayıs 2013 Çarşamba

Patırmalı Yumurta Yapımı

Pastırmalı Yumurta Tarifi

 
Malzemeler:
8 dilim pastırma
1 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
Tuz,karabiber
İsteğe göre pastırmaların üzerine (1-2 yemek kaşığı su) ben kullanmıyorum

Yapılışı:

 Pastırma dilimlerini elinizle didikleyin yada bıçak yardımıyla iri parçalara bölün.
    Tavaya tereyağını alın ve kızdırın.Pastırma dilimlerini tavaya alın ve ateşte1-2 kez karıştırın.
    Üzerine yumurtaları aralık bırakarak kırın.
    Yumurta istediğiniz kıvama gelince tavayı ocaktan alın.

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Yumurtalı ve Yoğurtlu Fasulye Kavurması

Yumurtalı ve Yoğurtlu Fasulye Kavurması


 



Malzemeler:


  • yarım kilo yeşil fasulye
  • 1 küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • zeytinyağı
  • 3-4 tane yumurta
yoğurtlu yapmak isteyenler için;
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt


Hazırlanışı:

Fasulyenin kılçıklarını temizliyoruz ve doğruyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavuruyoruz. Salçayı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. En son fasulyeleri ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz ve ara ara karıştırarak pişmeye bırakıyoruz. ( benim kullandığım fasulye su eklemeden pişti, eğer geç pişen cinstense su ekleyebilirsiniz ama kendi suyuyla pişmesiyle daha lezzetli oluyor). Piştikten sonra yumurta kıracağımız kısmını tavaya alıyoruz. Üzerine yumurta kırıp karıştırmadan kapağını kapatıyoruz ve yumurtaları pişmeye bırakıyoruz. İstersen yumurta kırmadan önce fasulyeyi tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…



Yemek Tarifleri       Yemek Programı    Yemek Programları

2 Mayıs 2013 Perşembe

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Biber Dolması için gerekli Malzemeler :
1 kilo dolmalık biber
3 tane kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı çam fıstığı veya antep fıstığı içi
1 yemek kaçığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane limon
1 su bardağı su
2-3 adet domates
Zeytinyağlı Biber Dolmasıı Hazırlanması :
Kuru soğanları jülyen doğrayın ve zeytin yağında kavurun.
Sağanlar kavrulurken çam fıstığı ve kuş üzümünü ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Pirinci yıkayıp kavrulan soğanların üzerine ekleyin ve 1 su bardağı suyu üzerine döküp pirin suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çeken pirincin üzerine kuru naneyi, yeni baharı, tuzu, karabiberi ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
Ağız kısımları kesip yıkadığınız dolmalık biberlere hazırladığınız harcı doldurun ve domatesleri dilimleyerek kapak yapınız.
Dolmaları tencereye dizin ve dilimlemiş olduğunuz limonları dolmaların üzerine yerleştirin.
Dolmaların üzerine 2- 3 bardak su dökün ve pişirin.
Pişen dolmaları servis tabağına alın ve ılındıktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletin ve servis yapın.
Afiyet olsun

Yemek Tarifleri       Yemek Programı
Yemek Programları