18 Ocak 2014 Cumartesi
Fırında Kumpir Tarifi
Fırında Kumpir İçin Malzemeler:
Büyük boy patates,
Sosis veya salam (doğranmış),
Mısır (haşlanmış veya konserve),
Bezelye (haşlanmış veya konserve),
Kornişon turşusu (doğranmış),
Kaşar peyniri (rendelenmiş),
Tereyağı ,
Mayonez,
Ketçap (isteğe bağlı)
Yapılışı
Patateslerimizin kabuklarını soyduktan sonra, tencerede haşlıyoruz. Haşlanmış patatesleri geniş bir kabın içerisine alıyoruz (sıcak olacak). Üzerine tereyağını, tuz ve kaşar rendesini ekleyip eziyoruz. En son zeytin, turşu, salam (isteğe göre malzemeler ilave edilebilir) ekleyip mayonez ve ketçabı döküp servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Ev Yapımı Kumpir Tarifi
Yemek Tarifleri
11 Ocak 2014 Cumartesi
Tarhana çorbası
Tarhana çorbası malzemeleri
3 yemek kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
50 gram margarin
Tuz
Nane
Tarhana çorbası tarifi
1 su bardağı suda tarhana pişirilmeden en az bir saat önce ıslatılır. Tencerede yağ, salça ve nane hafif karıştırıldıktan sonra 4 su bardağı su ve ezilmiş tarhana ilave edilerek tuz atılır.
tarhana çorbası tarifi
Devamlı karıştırılarak koyulaşması ve topaklanmaması sağlanır. Kaynayınca karıştırma bırakılır. 5 dakika daha kaynayan tarhana servise hazırdır. Tarhana çorbası hazır. Afiyet olsun.
http://www.yemekprogrami.net/corba-tarifleri/tarhana-corbasi-tarifi.html
29 Aralık 2013 Pazar
Fırında Yılbaşı Hindisi
Fırında Yılbaşı Hindisi
Malzemeler:- 1 bütün hindi (4- 4.5 kg)
- 4 tane orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber (5-6 tane üzerine batırmak için ayrılacak)
- 2 çay kaşığı toz karabiber
- 1 limon
- 1 tatlı kaşığı süzme bal
- 1-2 tane kuru biber (yoksa taze kırmızı biber kullanabilirsiniz )
- 50 gr tereyağı
- Tuz
Yapılışı:
Hindi yıkanır, süzülür ve kağıt havluyla iyice kurulanır. Limon sıkılır, sos kasesine alınır. Tereyağı eritilir, bal, toz karabiber, tuz iyice karıştırılarak sos hazırlanır. Hindinin her tarafına gelecek şekilde sürülür. Üzeri kapatılır, buzdolabında dinlendirilir
Kuru soğanlar soyulur, iri doğranır. Kırmızı biber sıcak suda bekletilir, yumuşayınca çekirdekleri temizlenir. İri doğranır. Soğan, biber, tane karabiberler, tuz ve 1 kaşık erimiş tereyağı harmanlanır. Hindinin içine doldurulur (elinizle hafif bastırabilirsiniz, piştikçe azalıyor ) . Kalın bir iğne yardımıyla bir kaç yerinden tutturulur. Hindinin göğüs kısmında bıçağın ucuyla minik delikler açıp karabiber yerleştirilir.
http://www.yemekprogrami.net/et-yemekleri/yilbasi-hindisi-tarifi.html
13 Aralık 2013 Cuma
Arnavut Ciğeri Yapılışı
MALZEMELER
1kuzu ciğeri
3kaşık tereyağı
2kaşık un
1adet soğan
Maydanoz
Tuz-karabiber
Ön Hazırlık:
Toz kırmızı biberle elenmiş unu karıştırın ve ciğerleri bu karışıma bulayın.Silkeleyerek fazla unu atın.Arnavut Ciğeri’nin garnitürü için piyaz doğranmış soğanları tuzla iyice ovarak öldürün ve bir tel süzgeç içine alıp üzerinden bol su geçirerek yıkayın ve süzdürün.İnce kıyılmış maydanoz,toz kırmızı biber ve limon suyu ile piyaz soğanı iyice harmanlayarak karıştırın.Unlanmış ciğerleri kızgın yağda iyice renk alıncaya kadar kızartın.Ciğerleri buzlu suda beklettikten sonra üzerlerindeki zarı alın ve kuşbaşı doğrayın.
HAZIRLANIŞI:
Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın; maydanozu ince kıyın.Önce piyazı hazırlayın.Bunun için piyaz doğranmış soğanları l çorba kaşığı tuzla iyice ovun.Bir tel süzgece aktarıp, üzerlerinden bol su geçirerek yıkayın ve süzdürün. İnce kıyılmış maydanozla ve limon suyu ile harmanlayıp,bir kenara kaldırın.Ciğerleri bir kaba koyun.Üzerlerini birkaç santim aşacak kadar buzlu su ilave edin.Ciğerleri 10 dakika buzlu suda bekletin.Bu sürenin sonunda sudan süzdürerek alıp, zarlarını soyun.Kuşbaşı doğrayın.Tekrar suya koyup,kanlarının çıkması için 10 dakika daha beklettikten sonra,kaptan alıp iyice süzdürün.
Unu ve tuzu bir kaba eleyin.Kırmızıbiberi katıp, karıştırın.Ciğerleri bu karışıma katıp, harmanlayarak karıştırın,Kuru bir tel süzgece aktarıp,süzgeci sallayarak fazla unlarını atın.
Ayçiçek yağını bir tavada iyice kızdırın.Yağ iyice kızınca unlanmış ciğerleri birkaç kerede tavaya atıp,iyice kızarıncaya kadar pişirin.Fazla yağlarını süzdürerek önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarın.Arnavut Ciğeri’ni maydanozlu soğanıyla birlikte sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Arnavut ciğeri tarifi
12 Kasım 2013 Salı
Peynirli fırın makarna
Peynirli fırın makarna
Makarnayı 15 dakika kadar haşlayın, eritilmiş tereyağıyla karıştırın ve fırın kabına aktarın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Yumurtaları sütle çırpıp üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayarak 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.MALZEMELER







Süt ve toz şekeri kaynatın. Ayrı bir kapta pirinç unu, nişasta, kakao ve portakal suyunu çırpın. Sıcak sütten bir kepçe kadar ekleyerek ılıtın ve kaynamakta olan süte azar azar akıtarak ekleyin. Muhallebiyi, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve kaplara paylaştırın. Soğuyunca çikolata rendesi ve portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
yemek tarifleri
Fırında Peynirli Makarna Tarifi
10 Kasım 2013 Pazar
Tavuklu Bezelye Yemeği
Malzemeler :
- 2 su bardağı taze bezelye (tazesi yoksa konserve de olur)
- 2 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- yarım kilogram kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk kalça
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- sıvı yağ
- tuz
Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun ve tavuk etlerini ekleyin. Tavuklar sulanıp suyunu çekene kadar kavurun. Tavuklar suyunu çekmeye başlarken salçasını, tuzunu ilave edip karıştırın.Ardından küp küp doğranmış patatesleri de ekleyerek bir iki karıştırın. Son olarak bezelyeleri ve yemeğin üzerine çıkacak kadar sıcak suyu ekleyerek yemeği orta ateşte pişmeye bırakın. Afiyet olsun…
Kaynak : Tavuklu Bezelye Tarifi
31 Temmuz 2013 Çarşamba
Patatesli Börek Tarifi
- 3 adet yufka
- 1/2 su bardağı süt
- 2 kaşık yoğurt
- 1 yumurta sarısı, susam (üzeri için)
- 1 çay bardağı zeytinyağı (ayçiçek yağı)
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber, pulbiber, maydonoz, arzu edilirse reyhan
- 2 kaşık sıvı yağ
- Patatesleri soyup bir iki parçaya ayırın ve tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın. Haşlanan patetesleri çatalla ezin.
- Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Tavaya aldığınız 2 kaşık yağda soğanları kavurun.
- Patates, biber, maydonoz ve tuzunu ilave edip iç harcı hazırlayın.
- Yufkayı mutfak tegahının üzerine serin. Yoğurt , süt ve sıvıyağ karışımından yufkanın üzerine yayın. Yufkayı ikiye katlayıp patatesli harcı uzunlamasına yayın ve rulo şeklinde sarın.
- Sarmış olduğunuz börekleri 4 parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin. ÜZerine yumurta sarılarını sürüp susam serpin. diğer iki yufka içinde aynı işlemi yapın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında pişirin.
Patatesli Börek Tarifi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)