12 Kasım 2013 Salı

Peynirli fırın makarna

 Fırında Peynirli Makarna Tarifi

Peynirli fırın makarna

Makarnayı 15 dakika kadar haşlayın, eritilmiş tereyağıyla karıştırın ve fırın kabına aktarın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Yumurtaları sütle çırpıp üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayarak 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER
1/2 paket fiyonk makarna
3 çorba kaşığı tereyağı
2 dal maydanoz
100 gr. beyaz peynir
100 gr. kaşar peyniri
2 adet yumurta
2 su bardağı süt

Süt ve toz şekeri kaynatın. Ayrı bir kapta pirinç unu, nişasta, kakao ve portakal suyunu çırpın. Sıcak sütten bir kepçe kadar ekleyerek ılıtın ve kaynamakta olan süte azar azar akıtarak ekleyin. Muhallebiyi, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve kaplara paylaştırın. Soğuyunca çikolata rendesi ve portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

yemek tarifleri    

Fırında Peynirli Makarna Tarifi



10 Kasım 2013 Pazar

Tavuklu Bezelye Yemeği

tavuklu bezeleye tarifi


Malzemeler : 

  • 2 su bardağı taze bezelye (tazesi yoksa konserve de olur)
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım kilogram kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk kalça
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • sıvı yağ
  • tuz
Hazırlanışı : 

 Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun ve tavuk etlerini ekleyin. Tavuklar sulanıp suyunu çekene kadar kavurun. Tavuklar suyunu çekmeye başlarken salçasını, tuzunu ilave edip karıştırın.Ardından küp küp doğranmış patatesleri de ekleyerek bir iki karıştırın. Son olarak bezelyeleri ve yemeğin üzerine çıkacak kadar sıcak suyu ekleyerek yemeği orta ateşte pişmeye bırakın. Afiyet olsun…

Kaynak : Tavuklu Bezelye Tarifi

31 Temmuz 2013 Çarşamba

Patatesli Börek Tarifi

Patatesli Börek Tarifi
MALZEMELER
  • 3 adet yufka
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 yumurta sarısı, susam (üzeri için)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (ayçiçek yağı)
İÇ MALZEME
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, pulbiber, maydonoz, arzu edilirse reyhan
  • 2 kaşık sıvı yağ
TARİF
  1. Patatesleri soyup bir iki parçaya ayırın ve tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın. Haşlanan patetesleri çatalla ezin.
  2. Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Tavaya aldığınız 2 kaşık yağda soğanları kavurun.
  3. Patates, biber, maydonoz  ve tuzunu ilave edip iç harcı hazırlayın.
  4. Yufkayı mutfak tegahının üzerine serin.  Yoğurt , süt ve sıvıyağ karışımından yufkanın üzerine yayın. Yufkayı ikiye katlayıp patatesli harcı uzunlamasına yayın ve rulo şeklinde sarın.
  5. Sarmış olduğunuz börekleri 4 parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin. ÜZerine yumurta sarılarını sürüp susam serpin. diğer iki yufka içinde aynı işlemi yapın.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında pişirin.

Patatesli Börek Tarifi

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Kirmizi Mercimek Çorbasi

MALZEMELER
2 ½ lt (10 bardak) et suyu
1 büyük boy sogan
1 kahve fincani un
259 gr (bir bardak tepeleme) kirmizi mercimek
2 yemek kasigi tereyagi veya margarin
½ yemek kasigi tuz
Terbiyesi:1 bardak süt
2 yumurta sarisi
YAPILIŞ TARİFİ 1-Sogani ayiklayip küçük parçalar halinde dograyin.
2 kasik yagla kisik ateste 4-5 dakika kizartin.
içine un koyup 1-2 dakika daha karistirin.
2-Ayiklayip yikadiginiz mercimegi, et suyu ile birlikte katin ve yavas yavas
kaynatin.
3-Çorbayi süzgeçten geçirin.
Tekrar atese koyun.
Sütlü terbiyesini katin.
Bir iki tasim kaynatip indirin.
Kizarmis ekmekle servis yapin.
Sütlü terbiye: Eritilmis tereyag (1 yemek kasigi), un(1 yemek kasigi),
süt(3 su bardagi) ve tuzu birbirine karistirin.
Devamli karistirarak 5 dakika pisirin.
Not: sütlü terbiye yapilmis çorbalara limon katilmaz (limon sütü keser)

27 Temmuz 2013 Cumartesi

Fasulye Çorbasi

MALZEMELER
250 gr kuru fasulye
1 orta boy sogan
1 dis sarmisak
1 buke garni (maydanoz koku, defne yapragi, kekik sapi vb bagli olarak)
4 sap kereviz
2 ince sap pirasa
2 tepeleme yemek kasigi tereyag
4 orta boy domates tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1-Fasulyeleri ayiklayip 4-5 saat soguk suyla islatin. Suyunu suzup 2 ½ litre
sicak suyla atese koyun. 1 adet sogan, sarmisak ve buke garniyi katin.
2-Kereviz ve pirasayi kucuk parcalar halinde dograyip 1 kasik yagla kisik
ates uzerinde pismeye birakin. Domatesin kabuklarini ve cekirdeklerini
cikartip dogradiktan sonra karisima ekleyin.
3-Fasulye yumusayinca icinden sogan ve buke garniyi cikartip domatesli
karisima katin. Sonra da pure makinasindan gecirin, tekrar atese koyup
yeterince tuz katin. Servisten once yumurta sarisini 2-3 kasik corbayla
alistirarak sulandirin ve kalan 1 kasik yagla birlikte corbaya katin.
Yagda kizdirilmis ekmeklerle servis yapin.

18 Temmuz 2013 Perşembe

Baklava Tarifi

MALZEMELER

Yaklaşık 6 su bardağı baklavalık un
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam tuz
500 gr ceviz
250 gr buğday nişastası

ÜZERİ İÇİN:
250 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı (tercihen sadeyağ)

ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Baklava Tarifi

Geniş bir yoğurma kabına unun yarısını eleyerek koyun. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Ortadaki havuza yumurta, süt, su, zeytinyağı ve bir tutam tuz koyun. Önce parmak uçlarınızla ortadaki bu karışımı karıştırın. Daha sonra parmak uçlarınızla kenarlardaki undan da alarak yumuşak kıvamlı bir hamur haline getirin. Gerektikçe un ilave edin. Hazırladığınız hamurdan 20 beze yapın. Bezeleri unlanmış mutfak tezgâhı üzerinde teker teker yoğurarak özlendirin. Üstlerini bir bezle örtüp 20-30 dakika dinlendirin. Cevizi ayıklayıp incecik dövün. Geniş bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız bezelerden birini mutfak tezgâhına alın. Birer avuç nişasta ve unu altına üstüne paylaştırın. İnce bir oklavayla, açabildiğiniz kadar ince açın. Hazırladığınız baklava yufkasını düz bir şekilde tepsiye döşeyin. Tepsiden sarkan kısımlarını kesip ayrı bir yerde biriktirin. Yufkanın üzerine elinizle ceviz serpiştirin. Tüm bezeleri bu şekilde açarak aralarına ceviz serpiştirip tepsiye döşeyin. Kat kat bütün yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra keskin bir bıçakla baklava dilimlerini kesin. Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın. Bir tavada tereyağını eritin. Fokur fokur kaynaymca ateşten alıp hemen baklava tepsisinin üzerine gezdirin. Tereyağı yufkaya değdikçe cızır cızır etmeli.
Tepsiyi sıcak fırının alttan ikinci rafına yerleştirin. Baklavanın üzeri pembeleşmeye başlayınca fırın sıcaklığını 150 (turbo 130) dereceye düşürün. Toplam 30-40 dakikada baklavanın içi de pişmiş olur. Tepsiyi fırından alıp ılınmaya bırakın. Suyla şekeri ateşe koyup bir taşım kaynatın. Şerbet hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın. Baklava ılık, şerbet sıcakken şerbeti baklavanın üzerine gezdirin. 2-3 saat, şerbetini çekmesi için beklettikten sonra tatlımızı servis yapabilirsiniz.

Baklava Tarifi

15 Temmuz 2013 Pazartesi

Mayalı Peynirli Börek Tarifi







Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı zeytin yağ
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 subardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • içi için
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 50 gram beyaz peynir
  • tuz
  • karabiber
  • üzeri için 
  • 150 gram eritilmiş tereyağ

Hazırlanışı

Geniş bir kabın içine hamur malzemelerini alın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Ortalama 15-20 dakika yoğurmak yeterli oluyor.
Hamurun üzerini temiz bir havlu ile örtün ve 1 saat hamuru dinlendirin.
Hamuru ikiye bölün ve önce birinci hamuru merdane ile sıvı yağ ve ya eritilmiş tere yağ sürerek dikdörtgen bir hamur açın.
Diğer hamuru da aynı şekilde açın.
İç malzemeyi bir kabın içinde karıştırın ve yarısını bir yufkanın diğer yarısını da diğer yufkanın içine dökün.
Hamurları rulo halinde sarın ve dilim dilim kesip, yağlanmış fırın tepsisine döşeyin.
Fırını 200 dereceye ayarlayın ve 5 dk ısıtın.
Bu esnada böreğin üzerine eritilmiş tere yağ sürün ve susam serpin
Fırın ısınınca mayalı börekleri fırına sürün ve böreklerin üzeri kızarın dereceyi 170 e düşürüp içini de pişirin ve pişen mayalı böreği fırından çıkarın servis edin.
Afiyet olsun 
Yemek Programları