29 Aralık 2013 Pazar

Fırında Yılbaşı Hindisi


 Fırında Yılbaşı Hindisi

Malzemeler:
  • 1 bütün hindi (4- 4.5 kg)
  • 4 tane orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber (5-6 tane üzerine batırmak için ayrılacak)
  • 2 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı süzme bal
  • 1-2 tane kuru biber (yoksa taze kırmızı biber kullanabilirsiniz )
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz

Yapılışı:

Hindi yıkanır, süzülür ve kağıt havluyla iyice kurulanır. Limon sıkılır, sos kasesine alınır. Tereyağı eritilir, bal, toz karabiber, tuz iyice karıştırılarak sos hazırlanır. Hindinin her tarafına gelecek şekilde sürülür. Üzeri kapatılır, buzdolabında dinlendirilir

Kuru soğanlar soyulur, iri doğranır. Kırmızı biber sıcak suda bekletilir, yumuşayınca çekirdekleri temizlenir. İri doğranır. Soğan, biber, tane karabiberler, tuz ve 1 kaşık erimiş tereyağı harmanlanır. Hindinin içine doldurulur (elinizle hafif bastırabilirsiniz, piştikçe azalıyor ) . Kalın bir iğne yardımıyla bir kaç yerinden tutturulur. Hindinin göğüs kısmında bıçağın ucuyla minik delikler açıp karabiber yerleştirilir.

http://www.yemekprogrami.net/et-yemekleri/yilbasi-hindisi-tarifi.html

13 Aralık 2013 Cuma

Arnavut Ciğeri Yapılışı



MALZEMELER
1kuzu ciğeri
3kaşık tereyağı
2kaşık un
1adet soğan
Maydanoz
Tuz-karabiber

Ön Hazırlık:
Toz kırmızı biberle elenmiş unu karıştırın ve ciğerleri bu karışıma bulayın.Silkeleyerek fazla unu atın.Arnavut Ciğeri’nin garnitürü için piyaz doğranmış soğanları tuzla iyice ovarak öldürün ve bir tel süzgeç içine alıp üzerinden bol su geçirerek yıkayın ve süzdürün.İnce kıyılmış maydanoz,toz kırmızı biber ve limon suyu ile piyaz soğanı iyice harmanlayarak karıştırın.Unlanmış ciğerleri kızgın yağda iyice renk alıncaya kadar kızartın.Ciğerleri buzlu suda beklettikten sonra üzerlerindeki zarı alın ve kuşbaşı doğrayın.
HAZIRLANIŞI:
Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın; maydanozu ince kıyın.Önce piyazı hazırlayın.Bunun için piyaz doğranmış soğanları l çorba kaşığı tuzla iyice ovun.Bir tel süzgece aktarıp, üzerlerinden bol su geçirerek yıkayın ve süzdürün. İnce kıyılmış maydanozla ve limon suyu ile harmanlayıp,bir kenara kaldırın.Ciğerleri bir kaba koyun.Üzerlerini birkaç santim aşacak kadar buzlu su ilave edin.Ciğerleri 10 dakika buzlu suda bekletin.Bu sürenin sonunda sudan süzdürerek alıp, zarlarını soyun.Kuşbaşı doğrayın.Tekrar suya koyup,kanlarının çıkması için 10 dakika daha beklettikten sonra,kaptan alıp iyice süzdürün.
Unu ve tuzu bir kaba eleyin.Kırmızıbiberi katıp, karıştırın.Ciğerleri bu karışıma katıp, harmanlayarak karıştırın,Kuru bir tel süzgece aktarıp,süzgeci sallayarak fazla unlarını atın.
Ayçiçek yağını bir tavada iyice kızdırın.Yağ iyice kızınca unlanmış ciğerleri birkaç kerede tavaya atıp,iyice kızarıncaya kadar pişirin.Fazla yağlarını süzdürerek önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarın.Arnavut Ciğeri’ni maydanozlu soğanıyla birlikte sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Arnavut ciğeri tarifi

12 Kasım 2013 Salı

Peynirli fırın makarna

 Fırında Peynirli Makarna Tarifi

Peynirli fırın makarna

Makarnayı 15 dakika kadar haşlayın, eritilmiş tereyağıyla karıştırın ve fırın kabına aktarın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Yumurtaları sütle çırpıp üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayarak 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER
1/2 paket fiyonk makarna
3 çorba kaşığı tereyağı
2 dal maydanoz
100 gr. beyaz peynir
100 gr. kaşar peyniri
2 adet yumurta
2 su bardağı süt

Süt ve toz şekeri kaynatın. Ayrı bir kapta pirinç unu, nişasta, kakao ve portakal suyunu çırpın. Sıcak sütten bir kepçe kadar ekleyerek ılıtın ve kaynamakta olan süte azar azar akıtarak ekleyin. Muhallebiyi, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve kaplara paylaştırın. Soğuyunca çikolata rendesi ve portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

yemek tarifleri    

Fırında Peynirli Makarna Tarifi



10 Kasım 2013 Pazar

Tavuklu Bezelye Yemeği

tavuklu bezeleye tarifi


Malzemeler : 

  • 2 su bardağı taze bezelye (tazesi yoksa konserve de olur)
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım kilogram kuşbaşı doğranmış kemiksiz tavuk kalça
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • sıvı yağ
  • tuz
Hazırlanışı : 

 Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun ve tavuk etlerini ekleyin. Tavuklar sulanıp suyunu çekene kadar kavurun. Tavuklar suyunu çekmeye başlarken salçasını, tuzunu ilave edip karıştırın.Ardından küp küp doğranmış patatesleri de ekleyerek bir iki karıştırın. Son olarak bezelyeleri ve yemeğin üzerine çıkacak kadar sıcak suyu ekleyerek yemeği orta ateşte pişmeye bırakın. Afiyet olsun…

Kaynak : Tavuklu Bezelye Tarifi

31 Temmuz 2013 Çarşamba

Patatesli Börek Tarifi

Patatesli Börek Tarifi
MALZEMELER
  • 3 adet yufka
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 yumurta sarısı, susam (üzeri için)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (ayçiçek yağı)
İÇ MALZEME
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, pulbiber, maydonoz, arzu edilirse reyhan
  • 2 kaşık sıvı yağ
TARİF
  1. Patatesleri soyup bir iki parçaya ayırın ve tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın. Haşlanan patetesleri çatalla ezin.
  2. Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Tavaya aldığınız 2 kaşık yağda soğanları kavurun.
  3. Patates, biber, maydonoz  ve tuzunu ilave edip iç harcı hazırlayın.
  4. Yufkayı mutfak tegahının üzerine serin.  Yoğurt , süt ve sıvıyağ karışımından yufkanın üzerine yayın. Yufkayı ikiye katlayıp patatesli harcı uzunlamasına yayın ve rulo şeklinde sarın.
  5. Sarmış olduğunuz börekleri 4 parmak kalınlığında kesip tepsiye dizin. ÜZerine yumurta sarılarını sürüp susam serpin. diğer iki yufka içinde aynı işlemi yapın.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında pişirin.

Patatesli Börek Tarifi

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Kirmizi Mercimek Çorbasi

MALZEMELER
2 ½ lt (10 bardak) et suyu
1 büyük boy sogan
1 kahve fincani un
259 gr (bir bardak tepeleme) kirmizi mercimek
2 yemek kasigi tereyagi veya margarin
½ yemek kasigi tuz
Terbiyesi:1 bardak süt
2 yumurta sarisi
YAPILIŞ TARİFİ 1-Sogani ayiklayip küçük parçalar halinde dograyin.
2 kasik yagla kisik ateste 4-5 dakika kizartin.
içine un koyup 1-2 dakika daha karistirin.
2-Ayiklayip yikadiginiz mercimegi, et suyu ile birlikte katin ve yavas yavas
kaynatin.
3-Çorbayi süzgeçten geçirin.
Tekrar atese koyun.
Sütlü terbiyesini katin.
Bir iki tasim kaynatip indirin.
Kizarmis ekmekle servis yapin.
Sütlü terbiye: Eritilmis tereyag (1 yemek kasigi), un(1 yemek kasigi),
süt(3 su bardagi) ve tuzu birbirine karistirin.
Devamli karistirarak 5 dakika pisirin.
Not: sütlü terbiye yapilmis çorbalara limon katilmaz (limon sütü keser)

27 Temmuz 2013 Cumartesi

Fasulye Çorbasi

MALZEMELER
250 gr kuru fasulye
1 orta boy sogan
1 dis sarmisak
1 buke garni (maydanoz koku, defne yapragi, kekik sapi vb bagli olarak)
4 sap kereviz
2 ince sap pirasa
2 tepeleme yemek kasigi tereyag
4 orta boy domates tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1-Fasulyeleri ayiklayip 4-5 saat soguk suyla islatin. Suyunu suzup 2 ½ litre
sicak suyla atese koyun. 1 adet sogan, sarmisak ve buke garniyi katin.
2-Kereviz ve pirasayi kucuk parcalar halinde dograyip 1 kasik yagla kisik
ates uzerinde pismeye birakin. Domatesin kabuklarini ve cekirdeklerini
cikartip dogradiktan sonra karisima ekleyin.
3-Fasulye yumusayinca icinden sogan ve buke garniyi cikartip domatesli
karisima katin. Sonra da pure makinasindan gecirin, tekrar atese koyup
yeterince tuz katin. Servisten once yumurta sarisini 2-3 kasik corbayla
alistirarak sulandirin ve kalan 1 kasik yagla birlikte corbaya katin.
Yagda kizdirilmis ekmeklerle servis yapin.
Yemek Programları